katasztrófavédelem

2021.10.06. 08:07

Hibás konvektor miatt vonultak a tűzoltók a Kéményseprő utcába

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kétszáz négyzetméteren égett magas füves vegetáció, valamint húsz köbméternyi, növényi hulladékból összerakott csomó a kótaji Kert utca végében. A lángok veszélyeztettek egy közeli erdőt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral, valamint vízágyúval oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Száz méteren hordalékfa, valamint aljnövényzet égett tegnap Fényeslitkén, a Tisza-parton. A gátőrházhoz közeli szabadtéri lángokat a kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Háztartási hulladékot égettek tegnap egy újfehértói családi ház udvarán. A helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói a nyíregyházi Kéményseprő utcára is vonultak tegnap. A bejelentés szerint, az egyik családi házban erős gázszagot éreztek. Az egység méréseket végzett, gázérzékelőjük földgáz jelenlétét mutatta ki. A tűzoltók a helyszínre kiérkező gázszolgáltató szakembereivel egyeztettek, akik szintén méréseket végeztek, elmondásuk alapján a hálószobában lévő konvektor meghibásodott, azt a szolgáltatásból kizárták. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában