Nyíregyháza

2021.10.28. 12:12

Orosi kettős gyilkosság – megvan az ítélet!

Az orosi kettős emberölés elkövetője elleni ítélet jogerős és végrehajtandó.

Forrás: police.hu

Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, így H. M. az életfogytig tartó szabadságvesztés fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra – tájékoztatta lapunkat Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője. A férfit az idén júliusban ítélték el több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Mint beszámoltunk róla, H. M. felesége korábban érzelmi kapcsolatba került munkahelyi felettesével, a sértettel. Erről a férj is tudomást szerzett, ezért kapcsolatuk megromlott, majd megegyeztek abban, hogy a nő elköltözik otthonról. Az asszony 2019 augusztusában elment a sértett nyíregyházi lakásához és felelősségre vonta őt arról, hogy miket híresztel kettőjük kapcsolatáról, majd szóváltás alakult ki közöttük. Ezután az asszony felhívta H. M.-et és elmesélte neki, hogy a sértett lekezelően beszélt vele.

A történtek hallatán a vádlott rendkívül feszült lett, hazament, magához vette az engedéllyel tartott vadászpuskáját és a sértettek orosi ingatlanához hajtott. Ott kiszállt a gépkocsiból és fegyverével a ház udvarán tartózkodó sértett irányába lőtt. A sértett ekkor az udvaron lévő gépjármű mögött keresett fedezéket, majd a lakóház bejárati ajtaján keresztül bemenekült a házba. Ezt látva H. M. a lakóház ajtajára lőtt, a lövés az ajtón keresztül a háta bal oldalán találta el a férfit, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból elindult az utcára a sértett édesapja, akire a vádlott szintén célzott lövést adott le. A lövedék a családi ház lépcsőjébe fúródott. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta H. M.-et, szóváltás alakult ki közöttük. Amikor az idős férfi hátat fordított a vádlottnak, s elindult megnézni, hogy mi történt a fiával, H. M. hátba lőtte őt. Az apa a lövéstől arccal előre, az út szélére eset és a helyszínen életét veszítette. Ezt követően a vádlott gépkocsijával a helyszínről elhajtott, később Nyíregyháza külterületén az őt kereső rendőrjárőrnek megadta magát.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/itt-az-elsofoku-itelet-a-legsulyosabb-buntetest-kapta-az-orosi-gyilkos-5206658/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tragikus-lovesek-oroson-3346576/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/video-verengzest-rendezett-a-megcsalt-nyiregyhazi-vadasz-3349051/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában