Nyíregyháza

2021.10.11. 11:32

Hatvanöt millióval károsított meg társasházakat a közös képviselő Nyíregyházán

Letartóztatta a bíróság.

Fotó: illusztráció: Ungi Lajos

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. október 8-én a sikkasztás és csalás bűntette miatt indult eljárásban 2021. november 8-ig elrendelte Sz.Z.M. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított vállalkozóként társasházak közös képviseletét látta el Nyíregyházán, így a lakóközösségek által befizetett és rábízott pénzösszegeket kezelte.

2019. október és 2021. augusztus között a férfi haszonszerzés végett az általa képviselt 9 társasház által befizetett pénzösszegekből összesen 65.889.473 forinttal rendelkezett jogellenesen akként, hogy azok egy részét vagy saját bankszámlájára vagy az általa képviselt másik társasház számlájára utalta át jogellenesen. Ezen magatartásával a férfi a pénzösszegek egy részét eltulajdonította, illetve azokkal sajátjaként rendelkezett anélkül, hogy arra felhatalmazása lett volna.

A gyanúsítottal szemben további társasházak sérelmére elkövetett hasonló bűncselekmények miatt is van folyamatban büntetőeljárás. Mivel a nyomozás során a férfi a lakóhelyén nem volt elérhető, a felkutatására tett intézkedések pedig nem vezettek eredménye, elfogatóparancs alapján 2021. október 6-án fogta el a nyomozó hatóság.

A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozóhatóság elől ismét elrejtőzne vagy elszökne ezért 1 hónapra elrendelte letartóztatását.

- Nyíregyházi Törvényszék -

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatnak-a-tarsashazi-kozos-kepviselot-5455391/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=szon&fbclid=IwAR0RLdlUnu14YUUfcyrBz5JZ4IBk7NG2k6iDOFy6dHCUrd8mF62rEe5KbaY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában