Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.10.29. 11:14

Vonattal ütközött a nő Nyírmadán, vádat emeltek ellen

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat azzal a vajai nővel szemben, aki Nyírmadán figyelmetlenül hajtott rá a sínekre, és nem vette észre a közeledő vonatot, amellyel összeütközött.

Forrás: mti

Idén a nyáron a középkorú nő kis tehergépkocsival közlekedett Nyírmadán, amikor a Vásárosnaményt Nyíregyházával összekötő – jelzőlámpával el nem látott – vasúti átjáróhoz érkezett. Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblát figyelmen kívül hagyva, kellő körültekintés, és megállás nélkül behajtott a vasúti átjáróba, ahol összeütközött a neki balról érkező vasúti szerelvénnyel

A mozdonyvezető lassan 42 km/h sebességgel közlekedett, azonban az ütközést még vészfékezéssel sem tudta elkerülni. A személygépkocsi az ütközés következtében az úttest jobb szélére sodródott, a vonat pedig több mint 75 méter fékút után tudott megállni. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A vádlott a vasúti átjáróba körültekintés nélkül hajtott be, és nem biztosított elsőbbséget a vonat részére, ezzel anyagi kárral járó balesetet okozott. Az ügyészség vele szemben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában – közölte Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában