Nyíregyháza

2021.11.02. 09:25

Az orvos azt javasolta a nőnek, ne vezessen autót – Letarolta az utca egy részét Nyíregyházán

A testvére súlyosan megsérült.

KM

Kidöntött két kerítést, kitört a kereke

Fotó: Ügyészség

Közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a közlekedési ügyészség azt a nőt, aki tavaly nyáron rosszulléte miatt gépkocsijával letarolta Nyíregyházán a Bocskai utca egy részét.

A testvére súlyosan megsérült

A vádirat lényege szerint a vádlott évtizedek óta rendelkezik B kategóriára is érvényes jogosítvánnyal, rendszeresen vezet gépkocsit. 2019-ben egészségügyi problémái keletkeztek, többször rosszul lett, ezért az orvos gyógyszert írt fel neki, a háziorvosa pedig azt javasolta, hogy ne vezessen autót. A nő felkeresett egy másik háziorvost, aki szintén gyógyszert írt fel neki, és beutalta kivizsgálásokra.

Ennek ellenére a vádlott tavaly júliusban gépkocsiba ült, a testvérét szállította a jobb első ülésen. A reggeli órákban Nyíregyházán, a Bocskai utcán tartottak a belváros felé, amikor a nő rosszul lett, emiatt felhajtott a jobb oldali útpadkára, ahol feldöntött négy kukát. Ezt követően, mivel nem tudott megállni, egy kábeldobozt is kitört, s két ingatlan kerítését is lerombolta. Végül a gépkocsi kereke kitört, így sikerült megállnia. A balesetben a vádlott testvére súlyos sérüléseket szenvedett, melyek 10-12 hét alatt gyógyultak meg, a nő megúszta 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülésekkel.

Tisztában volt az állapotával

Az ügyészség szerint a vádlott tisztában volt azzal, hogy nincs biztonságos járművezetésre alkalmas állapotban, ennek ellenére vezetett, és balesetet okozott. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje és tiltsa el a közúti járművezetéstől – tájékoztatott dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában