koponyasérülés

2021.11.04. 08:34

Kerékpárúton gázolt a figyelmetlen gépkocsivezető Nyíregyházán

Egyre több a kijelölt kerékpárút, illetve az azokon közlekedő kerékpáros, ami fokozott odafigyelést igényel a gépkocsivezetőktől.

Fotó: ügyészség

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint idén, május 4-én délután a vádlott gépkocsijával Nyíregyházán a Szent István utcán közlekedett a Kállói út irányába. Ahogy a Szent István utca és a Kert utca kereszteződéséhez ért, zöld volt a jelzőlámpa, a vádlott pedig jobbra kis ívben akart tovább közlekedni. Használta az irányjelzőt is, azonban lassítás nélkül kezdte meg a jobbra kanyarodást.

Ugyanebben az időben közlekedett kerékpárjával a Kállói út felé a kiépített kerékpárúton a sértett is, akinek szintén szabad jelzést mutatott a jelzőlámpa, ezért megkezdte az áthaladást a Kert utcán a Kállói út felé. A figyelmetlen gépkocsivezető ezt nem észlelte, és kanyarodás közben a kerékpár oldalának ütközött. A sértett előre esett a kerékpárjáról, fejét az aszfaltozott úttestbe ütötte. A vádlott csak ezt követően fékezett a gépkocsijával.

A sértett négy hét alatt gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett a baleset következtében.

A baleset azért következett be, mert a vádlott nem adott elsőbbséget a jobbra kanyarodó járművével a kerékpáros sértett részére.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott dr. Szilágyi László a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában