bűncselekmény

2021.11.12. 13:39

Ausztriába vitte, hogy ott prostituáltként dolgozzon a kiskorú

Letartóztatta a bíróság a férfit.

Fotó: rendőrség

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. november 12-én az emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2021. december 12-ig elrendelte B.R. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és élettársa segítséget nyújtott a 15 éves kiskorú sértettnek abban, hogy a lakásotthonból történő szökése után elbújjon az őt kereső rendőrök elől, ezért lakásukba vitték. Ezt követően kihasználták kiszolgáltatott helyzetét és rávették arra, hogy Ausztriába utazzon, és ott egy bárban prostituáltként dolgozzon, melynek bevételéből ők is részesednének.

Ennek érdekében 2021. augusztus 27-én a gyanúsított ismerőseivel Ausztriába vitte a sértettet, azonban ott a bár tulajdonosának feltűnt, hogy a sértett valószínűleg nem töltötte be a 18. életévét, valamint a gyanúsított ismerősei is felismerték, hogy a sértett nem önszántából vállalta a munkát, ezért hazavitték őt.

A férfi ezután otthonában bántalmazta a sértettet annak érdekében, hogy ő mégis elvállalja a prostitúciós munkát, majd újból megkérte ismerőseit, hogy vigyék a lányt Ausztriába. A férfi ismerőse azonban látta a sértetten a bántalmazás nyomait, így nem volt hajlandó teljesíteni a gyanúsított kérését. A kiskorú sértettet 2021. augusztus 31-én találta meg a rendőrség a gyanúsított lakásában, akit a férfi élettársa az ágy alá bujtatott a rendőrök elől.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van és a gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető. Erre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, valamint tanúk befolyásolásával, bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével megnehezítené a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában