Rajtaütés

2021.12.10. 12:41

Tetten érték a maszkos betörőket Mátészalkán - őrizetben a banda (videó)

Mátészalkán, egy telephelyen kíséreltek meg betörést végrehajtani a nyírgyulaji és kislétai férfiak, amikor a rendőrök tetten érték őket.

Forrás: police.hu

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. december 4-én éjjel tetten érték, és elfogták B. F. és V. A. nyírgyulaji, valamint B. Z. kislétai lakosokat, akik egy mátészalkai telephelyre kíséreltek meg betörni. A nyírgyulaji férfiak fejükön csuklyával, feszítő vassal és csavarhúzóval felszerelve átmásztak a telephelyet övező kerítésen, hogy betörjenek az irodaépületbe, és onnan készpénzt szerezzenek. A rendőrök azután fogták el őket, hogy megkísérelték az iroda bejárati ajtaját kifeszíteni. Menekülni próbáltak, de nem jártak sikerrel. Harmadik, kislétai társukat a helyszín közelében fogták el, ő egy gépkocsiban várakozott, figyelte a környezetet, miközben bűntársai a betörést hajtották végre.

Az elmúlt néhány hónapban több betörés is történt Mátészalkán, amelyet hasonló módszerrel követtek el ismeretlen tettesek. A rendőrkapitányság nyomozói a beszerzett adatok alapján több párhuzamosan folytatott büntetőeljárást egyesítettek, miután megállapították, hogy azonos lehet az elkövetői kör. Azt is megállapították, hogy nem csupán Mátészalkán, hanem Nyíregyházán, és Nyírbátorban is történtek hasonló módszerrel elkövetett betörések. A rendőrkapitányságok és a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói együttműködésének eredményeképp sikerült azonosítani, és bűncselekmény elkövetése közben tetten érni a feltételezett elkövetőket, akik irodákba, és különböző üzletekbe törtek be, hogy készpénzét szerezzenek. Több helyről távoztak több millió forint összegű zsákmánnyal, de igaz olyan is akadt, ahonnan üres kézzel.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három férfit 5 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatta, B. F. és V. A. nyírgyulaji lakosokat őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásukra, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt. B. Z., aki a nyomozás adatai szerint sofőr és figyelő szerepet töltött be a bűncselekmények elkövetésekor a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet. A gyanúsítottak terhére róható bűncselekmények száma a büntetőeljárás további részében várhatóan még emelkedni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában