Vádemelés

2022.01.14. 10:50

Rendőr ébresztette az ittas férfit, aki elaludt a volán mögött egy szabolcsi településen

Ittas vezetés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Fotó: illusztráció: Shutterstock

Ittas vezetés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen a középkorú férfi ellen, aki tavaly ősszel otthonában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd személygépkocsijával ittasan közlekedett.

 

A vádirati tényállás szerint a férfi otthonából ittasan a délutáni órákban indult el először Tiszavasváriból Tiszalökre, majd onnan vissza Tiszavasváriba, azonban ittassága miatt a személygépkocsival megállt az egyik ingatlan előtt úgy, hogy a gépkocsi félig az úttesten, félig az útpadkán volt. A vádlott a vezető ülésben ülve elaludt úgy, hogy a személygépkocsi motorját sem állította le.

A helyszínre kiérkező rendőrjárőr a személygépkocsiban ülő vádlottat felébresztette, felszólította arra, hogy a gépkocsi motorját állítsa le, majd intézkedés alá vonta. Ennek során észlelte, hogy a vádlott erősen ittas állapotban van, mivel mozgása koordinálatlan és nehézkes, valamint beszéde lassú volt, ezért őt alkoholvizsgálatra előállította.

 

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a férfit a bíróság pénzbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában