Bűnügy

2022.03.11. 13:40

Elfogták a közel 2 évvel ezelőtti, rakamazi rablás gyanúsítottját - letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás és testi sértés bűntette miatt 1 hónapra elrendelte N.G. gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint 2020. április 25-én éjszaka a gyanúsított azért, hogy onnan készpénzt és ékszereket tulajdonítson el, egy rakamazi családi házhoz ment és a hátsó udvar felől bement az ingatlanra. Annak érdekében, hogy ne ismerjék fel, fekete ruházatot és arcát eltakaró maszkot viselt. A ház lakója kinézve az ablakon észrevette a fekete ruhás férfit a kertjében, ezért magához vett egy nyújtófát és kinyitotta a hátsó ajtót azért, hogy megnézze ki az. Ekkor a gyanúsított a nála lévő boxer eszközzel több alkalommal megütötte a sértettet a fején és arcán, hogy megszerezze értékeit. A sértett védekezni próbált, de az ütésektől a földre esett, ahol a gyanúsított tovább folytatta a bántalmazását. Közben a sértettnek is sikerült megütnie a nála lévő nyújtófával a támadóját, aki sérülései miatt és a sértett ellenállását látva végül távozott az ingatlanból anélkül, hogy onnan bármit eltulajdoníthatott volna. 

 

A sértett a bántalmazás során súlyos sérüléseket szenvedett. 


 

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt volt már felelősségre vonva. Jelenleg kiemelten súlyos, 13 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság. Mindezekre figyelemmel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, az eljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában