Letartóztatták

2022.03.10. 19:47

Szabadulása után életveszélyesen megfenyegette ismerőseit a férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. március 08-án a zaklatás vétsége miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte K.Zs. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfit 2022. február 22-én feltételes szabadságra bocsátották korábbi szabadságvesztés büntetéséből. Ezt követően telefonon többször felhívta ismerősét és megfenyegette, hogy őt és jelenlegi párját megveri, a férfit fejbe lövi. A 2022. március 05-én telefonon történt életveszélyes fenyegetés a gyanúsított ismerősében komoly félelmet keltett, ezért magánindítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben és kérte felelősségre vonását.

 

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, a gyanúsított büntetett előéletű, jelenlegi cselekményét is feltételes szabadságra bocsátás alatt követte el. 

A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el, valamint veszélyeztetné a bizonyítást a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével ezért elrendelte letartóztatását.

 

A végzést az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene, így az nem jogerős.

 

- Dr. Resán Dalma,  sajtószóvivő -

Címkék#fenyegetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában