Diákcsínből büntetőeljárás

2022.04.08. 12:47

Úgy gondolta, vicces lesz, ha kézfertőtlenítőt önt az osztálytársa teájába... Ez lett belőle!

Könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás azzal a 17 éves fiúval szemben, aki az iskolában, óraközi szünetben, egyik osztálytársa teájába kézfertőtlenítő szert öntött.

Forrás: illusztráció / Országos Mentőszolgálat

A gyanúsított és a sértett az egyik nyíregyházi szakiskola tanulója. 2021 októberében óraközi szünetben a fiatalkorú úgy döntött, hogy megvicceli osztálytársát. Amíg a sértett és a többi diák az udvaron volt, a 17 éves fiú bennmaradt a gyakorlati tanteremben, és a sértett által a padon hagyott teás flakonba kézfertőtlenítőt öntött.

 

Amikor a szünetről visszatértek, a sértett beleivott a flakonba, majd kis idő elteltével rosszullétre panaszkodott, amely miatt kórházi ellátást is kapott. A rossz tréfa miatt eljárás indult.

 

Az ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, azzal, hogy ezen idő alatt pártfogóhoz kell járnia. Külön magatartási szabályként előírta, hogy folytassa iskolai tanulmányait, majd keressen munkavégzési lehetőségeket, és tartózkodjon újabb bűncselekmény elkövetésétől.

 

 

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában