Nyíregyháza

2022.05.02. 08:23

Bedőltek az álasztalosnak

A férfi az előleget felvette a megrendelőktől, de a munkát nem végezte el.

KM

Összesen 19 magánszemélyt vert át egyenként több százezer forinttal az az asztalos, aki a bútorok, nyílászárók elkészítéséhez az előleget felvette, de a munkát nem végezte el, az nem is állt szándékában – az ügyről dr. Szilágyi László sajtószóvivő tájékoztatta lapunkat. 

Olcsón, gyorsan, határidőre 

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint 2020 májusában szabadult a börtönből az a szabolcsi fiatalember, aki ugyanilyen csalásokért töltötte a büntetését. Lakóhellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta, azaz ismét csalni fog. Az interneten hirdetést adott fel, melyben azt állította, hogy asztalosmunkákat tud elvégezni, elsősorban bútorok gyártását vállalta olcsón, gyorsan, határidőre. Amikor a megrendelések megszaporodtak, még egy közvetítőt is felvett a vádlott, hogy helyette ő vegye át a sértettektől az előleget. A közvetítőnek nem volt arról tudomása, hogy a vádlottnak nincs szándékában a bútorok elkészítése. 
– A munkát a vádlott, illetve az alkalmazottja felvállalta, a helyszínen látványterveket mutattak a sértetteknek, átvették az előleget, majd a bútorok elkészítésének határidejét a vádlott különböző kitalált indokokkal folyamatosan módosította, hitegette a megrendelőket, végül már a telefont sem vette fel. 

Jelenleg is börtönben van 

– A vádlottnak lehetősége sem volt a bútorok elkészítésére, hiszen nem volt műhelye, gépei, alkalmazottai, így szándéka kizárólag arra irányult, hogy a megrendelőit becsapva pénzhez jusson, amit aztán felélt. 2020 nyarán összesen 19 magánszemélytől vett át 30 ezer és 405 ezer forint közötti összegű előleget, a pénzt teljes egészében elköltötte. 
– A jelenleg is börtönbüntetését töltő férfit az ügyészség 19 rendbeli csalással vádolja, és a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor három és fél év börtönbüntetésre ítélje a bíróság. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tette hozzá dr. Szilágyi László. 

 

Borítókép: Illusztráció/Shutterstock

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában