Nyíregyházán

2022.05.30. 15:15

Regionális gyakorlatot tartottak Nyíregyházán

Fotó: Dudás Szilvia tű. fhdgy.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében regionális szituációs begyakorló gyakorlat tartottak a Hajdú-Bihar, a Békés, a Csongrád-Csanád, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Sugárfelderítő Egység (KSE) állománya részére Nyíregyháza- Kőlaposon hétfőn.

A gyakorlatot, amelynek a célja, a KSE egységek összetettebb terepi feladatainak végrehajtásának a gyakorlása, valamint az állomány sugárelméleti tudásának és sugárfelderítési képességének növelése, Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nukleárisbaleset-elhárítási Osztályának képviseletében Csók László tűzoltó százados a nyitották meg. Ezt követően a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretieket mélyítették el. A gépkocsira felmálházott eszközök segítségével sugárforrások felkutatását és azonosítását hajtotta végre az állomány.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában