Tunyogmatolcs

2022.06.03. 11:10

Ittasan letarolta egy kisbusz oldalát Tunyogmatolcsnál, mégsem állt meg

Menet közben áttért a szemközti forgalmi sávba.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Tavaly ősszel egy kistehergépkocsi sofőrje a 491-es főúton, menet közben áttért a szemközti forgalmi sávba, és letarolta egy kisbusz oldalát, mégsem állt meg segítséget nyújtani.

A 61 éves vádlott, tavaly ősszel, hajnali 5 óra körül, enyhe fokú ittas állapotban közlekedett a 491-es számú főúton Tunyogmatolcs irányából Fehérgyarmat felé egy kis tehergépkocsival, amellyel árut szállított. Az egyik enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba, és érintőlegesen nekiütközött egy kisbusznak.

Az ütközés következtében az autóbusz vezető melletti ablaküveg betört, a vezető ülés mögötti ablaküveg berobbant, úgy, hogy az üvegdarabok az utastérbe hullottak, valamint az autóbusz teljes bal oldala megsérült. A vádlott által vezetett gépjármű is megsérült, bal oldali visszapillantó tükre letört, a szélvédő alsó része berepedt, ennek ellenére a vádlott továbbhajtott, és folytatta az áru kiszállítását, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az autóbusz vezetője megsérült-e. Őt a rendőröknek Máriapócson sikerült igazoltatni.

A büntetlen előéletű vádlottnak cserbenhagyás és ittas vezetés miatt is felelnie kell a bíróságon, vele szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tesz indítványt vádiratában.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában