Rendőrség

2022.08.04. 12:15

Ezt kéne elkerülnünk...

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának ajánlása az elsőbbségi jog gyakorlati alkalmazásáról.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. július 31-én a 41-es számú főúton Leveleknél. A főúton Vásárosnamény irányából érkező személygépkocsi balra kezdte meg kanyarodását egy alárendelt útra, amikor a vele szemből érkező motorkerékpárral, -amelynek vezetője már nem tudta kikerülni a kanyarodó autót- összeütközött. A baleset következtében a motorkerékpáron utazó házaspár a helyszínen életét vesztette, a személygépjárműben utazó két férfi súlyosan megsérült.  

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek és annak súlyos, vagy akár tragikus következményei türelemmel, kellő körültekintéssel, és a közlekedés más résztvevőivel szemben tanúsított előzékenységgel elkerülhetők!

Az elsőbbségi jog megadásáról a KRESZ egyértelműen rendelkezik, de minden közlekedési szituációban kiemelt jelentősége van a résztvevők egyéni döntéseinek. Az elsőbbségi jog megadása nemcsak kötelező, de a biztonságos közlekedés egyik garanciája.

Az elsőbbséggel rendelkező járművezetőknek a tervezett manőver megkezdése ellőtt meg kell győződniük arról, hogy az elsőbbséget megkapták, és emellett aról is, hogy az irányváltoztatást betudják-e fejezni biztonságosan.

Kérjük, hogy a tragédiák elkerülése érdekében a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat mindig tartsák be! Közlekedjenek türelemmel, kellő körültekintéssel, és megfontoltan mind a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében.

…hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!