Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.09.16. 11:41

Tiszaszalkán vették fel a migránsokat - Lebuktak az embercsempészek

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség embercsempészés miatt emelt vádat két Csehországban élő üzbég állampolgár ellen, akik egy nemzetközi embercsempész hálózat tagjaként az ukrán határon illegálisan átlépő migránsokat szállítottak Csehországba azért, hogy onnan őket mások nyugat-európai országokba tovább vigyék.

A vádlottak tavaly ősszel cseh honosságú bérelt személygépkocsikkal heti rendszerességgel jöttek Magyarországra azért, hogy Tiszaszalka településen a magyar-ukrán államhatárt illegálisan átlépő migránsokat vegyenek fel, és őket Nyugat-Európába szállítsák.

A pakisztáni, és afgán migránsok több hónapja indultak el hazájukból kisebb csoportokban, és több kísérő segítségével jutottak el az ukrán-magyar határig. A nemzetközi bűnszervezet tagjainak több tízezer eurót fizettek azért, hogy őket eljuttassák valamely célországba.

A vádlottak tevékenységüket egy hosszabb ideje működő, határokon átnyúló, összehangolt, munkamegosztáson alapuló bűnszervezet tagjaiként fejtették ki, mígnem egyiküket 2021. október 7-én a Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei igazoltatták, autójában 4 afgán migránssal.

A nyomozati munka eredményeként egy hónap múlva a társa is letartóztatásba került.

Az ügyészség mindkettőjükkel szemben a legszigorúbb büntetést - fegyházban letöltendő – szabadságvesztést, kiutasítást és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

- Vásárosnaményi Járási Ügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában