Nyírbéltek

2022.11.11. 12:00

Megcsúszott, kerékpáros nőt gázolt Nyírbélteken

Jóvátételt fizethet.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség annak a fiatalembernek az ügyét, aki idén januárban Nyírlugos egyik fagyos, csúszós útján, egy útkanyarban személygépkocsijával megcsúszott, és elsodort egy kerékpárost.

A nyírbélteki férfi 2022. január végén kora reggel, még sötétben, kb. 30 km/h sebességgel közlekedett személygépkocsival Nyírlugos belterületén, amikor a havas, jeges úton egy erősen jobbra ívelésű útkanyarban megcsúszott, és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol vele szemben közlekedett egy kerékpáros nő.

A frontális ütközést elkerülése érdekében a kormányt jobbra rántotta, de még így is a személygépkocsi jobb oldalával elsodorta a nőt, a gépjármű pedig vízelvezető árokba csúszott.

Az ütközéstől a kerékpáros felborult, és bordatörést, mellkaszúzódást szenvedett.

A nyomozás során a gyanúsított az ügyészségtől kérte ügyének közvetítői eljárásra utalását, és kifejezte jóvátételi szándékát.

Az ügyészség megvizsgálta az ügy összes körülményét, így figyelembe vette, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, a gondatlan bűncselekmény elkövetését beismerte, azt megbánta, a sértett állapota felől a balesetet követően is többször érdeklődött, a közlekedési előélete kifogástalan, emellett az adott útszakaszon alacsony sebességgel közlekedett, és balesetelhárító manővert is tett, ezért a büntetőeljárást közvetítői eljárásra utalta. A közvetítő előtt a gyanúsított és a sértett a jóvátétel összegéről megállapodhat, ez pedig az eljárást megszűnését eredményezheti.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában