Családi vállalkozás

2022.12.09. 10:03

A TEK csapott le a lányokat szexre kényszerítő szabolcsi családra! (videó)

A szabolcsi nyomozók a TEK segítségével elfogták a nyíregyházi család tagjait, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúciós tevékenységre, hogy az abból származó jövedelmükből a saját megélhetésüket finanszírozzák.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának felderítő munkája nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban szervezett összehangolt intézkedést, amelyben felkérésükre közreműködtek a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, mivel felmerült, hogy az elkövetőknek fegyvere lehet. A rendőrök 2022. december 7-én egyidőben, két helyszínen elfogták az ügyben érintett R család tagjait, R. L. 26 éves nagykállói lakost, valamint R. G. 28 éves, R. B. 22 éves, és R. G-né 43 éves nyíregyházi lakosokat.

A nyomozás adatai szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló négy gyanúsított 2018 évtől egymás tevékenységéről tudva szerveztek be, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták prostituáltként. Az R család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre, ahol a szexuális tevékenységet végezték. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, és abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték. A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetések útján, amelyek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól autókat, ékszereket, amelyeket a bűnös tevékenységből származó vagyonból vásároltak.  

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Letartóztatásban az emberkereskedők

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozta egy nagykállói család négy tagjának a letartóztatását, akik fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket dolgoztattak prostituáltként Magyarországon és Nyugat-európai országokban.

 

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatott családtagok 2018. év őszétől alakítottak ki kapcsolatot kiszolgáltatott helyzetben lévő nőkkel, akiket utána részben Magyarországon, részben külföldön Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban prostituáltkén dolgoztattak. A prostituáltak keresetét részben, vagy egészben elvették, és ebből teremtettek maguknak jólétet, több nagyobb értékű gépkocsit vásároltak.

A megalapozott gyanú szerint mind a négy személy megvalósította az emberkereskedelem minősített esetét, ezért az ügyészség indítványozta letartóztatásukat.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind a négy gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte, mert tartani lehet attól, hogy a terheltek az eljárás alól kivonnák magukat, és attól is, hogy egymással, vagy a tanúkkal összebeszélve az eljárást megnehezítenék, vagy megakadályoznák. Két gyanúsítottnál pedig a büntetett előéletükre tekintettel a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő, SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG -

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában