Tiszavasvári

2022.12.21. 10:51

Járművezetőket ellenőriztek Tiszavasváriban - Ennyi volt ittas

A közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

Forrás: Rendőrség

Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Tiszavasváriban 2022. december 18-án rendőrök, melynek elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése és a közúti balesetek megelőzése. A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.  Az ellenőrzésen a gépkocsivezetők és a kerékpárosok is átestek ittasság-ellenőrzésen, akik közül egy kerékpárral közlekedő bizonyult ittasnak.

A rendőrök a kerékpárosok ellenőrzése során, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé első és hátsó kerékpáros-lámpát adtak ajándékba. A rendőrök ezen alkalommal is több alig, vagy teljesen láthatatlan kerékpárost tettek láthatóvá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában