Tiszaújlak

2022.12.22. 16:47

Traktorral akarta elgázolni a határőröket a cigicsempész (videóval)

Ezért dördült lövés az ukrán-magyar határon!

Bejelentést kaptak a tiszaújlaki határőrök, hogy csempésztevékenység várható a magyar határ mellett - számolt be a haromhatar.hu.

Az egyenruhások a határhoz közel észrevettek egy pótkocsit vontató traktort, aminek a vezetője ráhúzta a kormányt egy határőrre, majd megpróbálta elhagyni  helyszínt.

Mivel az ukrán határőrök felszólításának a traktoros nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést alkalmaztak. A traktoros kiugrott a gépből, és gyalog menekült volna tovább, de a határőrök gyorsabbak voltak. Ezután hőkamerás terepkutatást végeztek, és további három embert, valamint nyolc láda cigarettát találtak a lábon maradt kukoricásban. Találtak még pallókat, amelyekkel áthidalható a határ menti ellenőrző szántás és a kerítés, valamint egy gereblyét a nyomok eltüntetésére.

A csaknem 4000 doboz cigarettát, a traktort és a pótkocsit a határőrök átadták a rendőröknek, a csempészekkel szemben eljárás indult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában