Nyírbátor

2023.01.26. 16:20

"Másik rendőrgyilkosság lesz!" - fenyegetőzött... Ez lett a büntetése!

Két nap alatt jogerős ítélet született a rendőrt megöléssel fenyegető férfi ügyében.

Forrás: tenyek.hu

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, majd két napon belül hivatalos személy elleni erőszak miatt bíróság elé állított egy rendőrt megöléssel fenyegető férfit.

A vád szerint a rendőrök 2023. január 21. napján megjelentek egy nyírségi település ingatlanán, ahol egy körözött nővel szemben intézkedtek amiatt, mert egy szabálysértési bírság meg nem fizetése helyébe lépő elzárást nem töltött le. Az intézkedéskor a nő édesapja is a házban tartózkodott, aki az egyik, általa korábbról ismert rendőrrel kiabált, azt kifogásolva, hogy milyen alapon ment be a házba, majd távozásra szólította fel.

A rendőr közölte a férfival is az intézkedésük okát, egyúttal felszólította a férfit a cselekményének abbahagyására. A férfi ennek nem tett eleget, a rendőrt továbbra is folyamatosan, indulatosan kiabálva, őt sértegetve távozásra szólította fel. Az elkövető többször megszurkálással, a torkának elvágásával, megöléssel, illetve a fejének szétverésével fenyegette meg a rendőrt, és mindezek nyomatékosítása érdekében a 2023. január 12. napján, Budapesten intézkedő rendőr sérelmére elkövetett emberölésre utalva azt is közölte, hogy amennyiben a rendőr nem hagyja el az ingatlant „…másik rendőrgyilkosság lesz!”.

A férfit a rendőrök előállították a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A férfi a kihallgatás során beismerő vallomást tett.

A regionális nyomozó ügyészség a férfit gyorsított eljárásban 2023. január 23. napján a Nyírbátori Járásbíróság elé állította, ahol a bíróság őt – jogerősen – 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

 

Címkék#Nyírbátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában