Rakamaz

2023.03.03. 11:52

Így akarta eltüntetni a drogot a rakamazi díler, mikor rátörtek a zsaruk (videó)

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrse új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Gy. 49 éves rakamazi lakos ellen.

Forrás: Rendőrség

A nyomozás adatai szerint a férfi lakóhelyén anyagi haszonszerzés érdekében rendszeresen árulta a bódító hatású szert. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói és a Rakamzi Rendőrőrs munkatársai 2023. március 1-jén összehangolt akció keretén belül otthonában fogták el B. Gy.-t. Amikor a férfi észlelte a házba behatoló rendőröket felkapott az asztalról egy nagyobb adag kábítószer gyanús anyagot és azt a csomagolással együtt lenyelte, így próbálta meg eltüntetni a bizonyítékot. A rendőrök B. Gy. orvosi ellátása után lefoglalták az általa lenyelt 12,5 gramm kristályos szerkezetű anyagot, valamint 16 db kábítószer gyanús tablettát, pénzt és a bódító hatású szerek csomagoláshoz használatos eszközöket.

A nyomozók a 49 éves férfit előállították a rendőrőrsre, majd gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság -

----------------------------------------

Letartóztatását indítványozta az ügyészség annak a timári férfinak, aki lakókörnyezetében, hónapok óta, válogatás nélkül többek között fiatalkorúaknak is drogot árult.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi 2022 őszétől elfogásáig, rendszeres adott el fiatalkorúaknak és felnőtteknek egyaránt timári otthonában alufóliába kiadagolt, új pszichoaktív anyag tartalmú kristályos anyagot. A gyanúsított egy-egy alufólia csomagba néhány ezer forintért annyi kristályt tett, hogy abból fogyasztva csupán 15-20 percre bódultak el a fogyasztók.

A gyanúsítottat a rendőrök 2023. március 01-én a lakásában fogták el, aki ekkor a nála lévő kristályos anyag eltüntetése érdekében azt csomagolással együtt lenyelte. Mivel a drogtól életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, ezért kórházba szállították, ahol az orvos a kristályos anyagot a testéből kivette. Azóta az igazságügyi orvosszakértő azt is megállapította, hogy abban új pszichoaktív anyag volt.

Az ügyészség 1 hónapra indítványozta a férfi letartóztatását, mert a bűncselekményért kiszabható büntetés nagysága miatt tartani lehet a férfi szökésétől, attól, hogy a bizonyítást a tanúk befolyásolásával megnehezítené, és többszörösen büntetett előélete miatt a bűnismétléstől is.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában