Katasztrófavédelem

2023.03.29. 08:41

Kedden is voltak még kárfelszámolások, műszaki mentések

Kedden is voltak még kárfelszámolások, műszaki mentések Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a hétfő esti viharos szél után. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, valamint megrongálódott tetőszerkezetek miatt érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez.

Nagy méretű sérült fák voltak többek között a 4926-os úton Magynál, a 4903-ason Nyírlugosnál, a 4108-as Szabolcsbákánál, a Tarpa és Gulács közötti úton, a 4107-esen Ilknél, de több megdőlt fa veszélyeztett ingatlanokat, akadályozott gyalogos- vagy éppen kerékpárforgalmat.

Tegnap nyolc épületkárt jelentettek. Levelek, Mátészalka, Nagykálló, Fehérgyarmat, Tiszaszentmárton, Nyírjákó és Kisvárda településekre is azért vonultak a tűzoltók, mert ingatlanok tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél, a lógó, veszélyt jelentő tetőrészeket a beavatkozók eltávolították.

A baktalórántházi Kossuth Lajos utcában az erős szél egy ponyvagarázst kapott fel és egy személygépkocsira borított. A helyi hivatásos tűzoltók emelték le a ponyvagarázst a járműről.

-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában