Vihar

2023.03.28. 13:03

Megsemmisült az emlékmű Nagykállóban

Nagykállóban is jelentős anyagi kárt okozott a vihar.

Forrás: levadaszva.hu

A város több pontján fákat csavart ki a nagy erejű szél, az áramellátásban pedig zavarokat, ingadozást okozott. Több lakóház tetejére fa borult, a tetőszerkezetek helyreállítása folyamatban van, valamint forgalmi akadályt okozott egy kidőlt fa, amit azóta elszállítottak.

– Szerencsére személyi sérülés nem történt. A legnagyobb kárt a Szabadság téren szenvedtük el, az 1848-49-es emlékmű gyakorlatilag teljesen megsemmisült – részletezte Csordás András, Nagykálló önkormányzatának kommunikációs munkatársa. 

– Természetesen szeretnénk majd az emlékművet a későbbiekben helyre állítani, de most a károk elhárítására kell koncentrálni. Elindítottuk a biztosítási ügyintézések folyamatát is. A katasztrófavédelemmel állandóan tartjuk a kapcsolatot, ha bármilyen káreseményre érkezik bejelentés, akkor természetesen azonnal segítünk. Az áramszolgáltató is dolgozik a hibák elhárításán, szerencsére teljes szakaszleválásról, nagyobb áramkimaradásról nem tudunk. Áramingadozásról jött több észrevétel is a lakosságtól, a Városüzemeltetési Csoport próbálja ezt koordinálni, bejelentik az illetékes szolgáltató felé a jelzett problémákat – mondta Csordás András, és hozzátette, hogy kérik a lakosság segítségét is: amennyiben áramellátással vagy közvilágítással kapcsolatban probléma keletkezik, közvetlenül bejelenthetik az Opus Titász Zrt. ingyenesen hívható +36 80 210-310-es telefonszámán vagy a szolgáltató online hibabejelentő űrlapján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában