Máriapócs

2023.03.02. 14:00

Önként vállalt szolgálat

Közbiztonsági és vagyonvédelmi feladatok ellátásában is segítenek a polgárőrök a rendőröknek.

Értékelték a tavalyi évet a polgárőrök közgyűlésén

Fotó: Lőrincz Anna archívuma

Ebben az évben ünnepli megalakításának huszadik évfordulóját a Máriapócsi Polgárőr Egyesület, amely a napokban tartotta meg az elmúlt évet záró, illetve azt értékelő közgyűlését.

Vendégek az elnökségben 

A közgyűlés tagságát és a meghívott vendégeket Lőrincz Péter, az egyesület elnöke köszöntötte. 

Az évzáró, évértékelő közgyűlést megtisztelte jelenlétével: Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke; Szomor Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség alelnöke; Kazsamér Béla r. alezredes, a Nyírbátori Rendőrkapitányság újonnan kinevezett rendőrkapitánya; Dobos Tibor r. alezredes, a Nyírbátori Rendőrkapitányság polgárőr-összekötő tisztje; Lőrincz Sándor, a Nyírgyulaji Polgárőr Egyesület elnöke. 

A helyi önkormányzattól részt vett a rendezvényen Tamás László képviselő-testületi tag, aki maga is polgárőr. A közgyűlés levezetőjének tisztségét dr. Kiss Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Baktalórántházai Járási Hivatalának vezetője vállalta el, aki szintén polgárőr.

Sajátos feladatok 

A jelentős taglétszámú civil szervezet – amelyhez immár nyolc éve csatlakozott Pócspetri település is – igen fontos közbiztonsági, emberi és vagyonvédelmi feladatok ellátásában segít a rendőrségnek, az önkormányzatoknak, és sajátos feladata is van a civilekből álló egyesületnek a nemzeti kegyhely miatt is. 

Már ebben az évben is volt bőven tennivalójuk a máriapócsi polgárőröknek: először az 1943-as doni katasztrófa 80. évfordulója alkalmából indult emlékmenet helyi programjának rendezésében vettek részt, utána pedig már készülhettek is a könnyező kegykép elvitelének évfordulóján szervezett gyalogos zarándoklat megérkezésének fogadására. 

A jó hangulatú közgyűlés vacsorával és beszélgetéssel fejeződött be – tájékoztatta szerkesztőségünket Palóczy Tímea. 

KM 
 

Elismerések

A Nyírbátori Rendőrkapitányság oklevelét és ajándékát vehette át: Zelenyák Ágnes és Májer József polgárőr.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség oklevelét és tárgyjutalmát vehette át: Szabó Gábor, Szabó István, Kerékgyártó András, Sitku Zsolt polgárőr.

Az „Év Polgárőr Pedagógusa” országos kitüntetésben részesült 2022-ben: Hajas Pál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában