Nyíregyháza

2023.03.02. 08:56

Tulajdonos zúzta be az ajtót a nyíregyházi kertvárosban - Üvegdarabok vágták össze az albérlő mellkasát

Mérgében betörte a nyári konyha bejárati ajtajának az üvegét egy nyíregyházi férfi, de nem tudta, hogy az ajtó mögött áll az albérlője, akinek a mellkasán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek az üvegtől.

Forrás: ügyészség

A nyomozás azt állapította meg, hogy 2022. július 10. napján a gyanúsított Nyíregyháza egyik kertvárosában lévő családi házában tartózkodott, illetve ott volt a sértett is, aki a családi házhoz tartozó nyári konyhában albérlőként él. A sértett italozó életmódot folytat, és kevés pénzt fizet az albérletért, ezért a gyanúsított nagyon szerette volna, hogy elhagyja az ingatlant. Ezt szóvá is tette neki napközben, kettejük között vita alakult ki, majd a saját lakrészükbe távoztak. Este nyolc órakor a gyanúsított kiment az udvarra, és mérgében a nyári konyha üvegezett ajtajának legnagyobb darabját ököllel összezúzta, azonban nem tudta, hogy a lefüggönyözött ajtó mögött áll a sértett. A kihulló üvegdarabok a félmeztelenre vetkőzött sértettnek a mellkasát összevágták, amitől nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A kiérkező rendőrök előbb mindkét felet a detoxikálóba szállították, majd megtörtént a gyanúsított kihallgatása, aki részletes beismerő vallomást tett, nagyon megbánta a történteket.

Az ügyészség úgy tartotta helyesnek és törvényesnek, ha nem emel vádat a férfi ellen, hanem az ügyet közvetítői eljárásra utalja. A közvetítő előtt a gyanúsított és a sértett megjelentek, a cselekményt megbeszélték, a gyanúsított ott is kifejezte a megbánását, és egyben bocsánatot kért a sértettől, aki azt elfogadta. Erre tekintettel a Nyíregyházi Járási Ügyészség az eljárást a gyanúsítottal szemben megszüntette.

A mellékelt fotókon a nyári konyha ajtaja, illetve az abból kihullott üvegtörmelék látható.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában