Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.04.06. 11:06

Leszállt a buszról a férfi, majd egy másik busz elütötte Kálmánházánál

Sorozatos bordatörést szenvedett.

Forrás: Ügyészség

Az ukrán kirándulóbuszról éppen leszálló turistát gázolt el, és nyomott az első ajtóhoz egy másik ukrán busz a Kálmánházi pihenőben még 2021 őszén. Az ügyészség most emelt vádat a sofőr ellen.

2021 őszén egy ukrán turistacsoport budapesti városnézést követően hazafelé tartott, amikor a sofőr az emeletes busszal megállt a Kálmánházi pihenőhelyen, a tehergépjárművek részére kialakított parkoló előtt a szervízúton. Amikor az utasok elkezdtek a buszról leszállni, megérkezett egy másik ukrán busz, amely szabályosan a parkolóba akart beállni, ezért elhaladt az álló gépjármű mellet, majd mivel egy ívvel nem tudott a teherautók közé beállni, tolatást végzett.

Ennek során a busz bal hátsó részével elütötte az éppen leszálló egyik utast, és őt nagy erővel az autóbusz ajtajának nyomta. A balesetben a 61 éves ukrán férfi súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a szegycsontja és 13 bordája, valamint megzúzódott a tüdeje.

A baleset azért következett be, mert a vádlott az autóbusszal figyelmetlenül végzett hátramenetet, és nem gondoskodott a tolatást irányító személyről.

Az ukrán sofőrt a nyomozó hatóság gyanúsítottként kihallgatni nem tudta, mert az ukrajnai háborús helyzet miatt, hadköteles korú személyként nem hagyhatja el az országot, de ez nem akadálya a büntető eljárás lefolytatásának. A bírósági eljárás is a távollétében zajlik majd. Tettéért pénzbüntetésre számíthat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában