Tiszalök

2023.04.14. 10:10

Sorompót rongált Tiszalökön

Figyelmetlenségből hajtott neki a lezárt vasúti sorompónak Tiszalökön egy férfi, a rongálással több, mint 240 ezer forint kárt okozott a vasúttársaságnak.

Forrás: Főügyészség

A vádirat szerint a téglási férfi 2022. december 11-én este személygépkocsival közlekedett Tiszalökön, amikor a Tiszalököt Debrecennel összekötő vasúti sínpályához érkezett. A kereszteződés fénysorompó nélküli, kézi működtetésű teljes sorompóval volt biztosítva, és közúti jelzőtáblákkal is el volt látva.

A vádlott figyelmetlensége miatt a sorompó lezárt állapotát nem észlelte és nekihajtott. Az ütközés következtében a csapórúd letörött, a személygépkocsi első és hátsó ablaküvege is betört, és a gépjármű a vasúti sínek előtt állt meg.

A férfi cselekményével veszélyeztette mások életét, testi épségét, mivel a helyreállítás több, mint 3 órát vett igénybe, a vasúttársaságnak pedig 240 ezer forint kára keletkezett.

A büntetlen előéletű vádlott pénzbüntetésre és a kár megfizetésére kötelezésre számíthat.

Dr. Borsodi-Buss Emese

helyettes sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában