Nyíregyháza

2023.05.26. 17:13

Felmászott a vagon tetejére, megrázta az áram - Friss információk a vasúttársaságtól!

A mozdonyvezető jelezte.

Fotó: Bordás Béla

A mentés idején csak az első és a második vágányon haladhattak a vonatok a nyíregyházi állomáson.

Mint portálunkon beszámoltunk róla, áramütést szenvedett egy fiatalember csütörtök este. A kérdéseinket elküldtük a MÁV Zrt.-hez, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk:

A MÁV kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint csütörtök este 20:17-kor a Nyíregyháza-Északi kitérő állomás negyedik vágányán álló tehervagon tetejére egy fiatalember ismeretlen okból felmászott, ennek következtében pedig áramütést szenvedett. A balesetet 20:36-kor jelentette az éppen arra közlekedő Tokaj InterCity mozdonyvezetője. A helyszínelés idejére a Nyíregyháza-Északi kitérő állomás hármas és négyes vágányának áramkörét kikapcsolták.

A társaság tájékoztatása szerint a felsővezetékben és a tehervagonban rongálódás nem keletkezett.

„A helyszín lakott területtől távol eső vasúti üzemi terület, ahol tartózkodni csak külön engedéllyel lehet, a vasúti járműveken pedig az áramütésre figyelmeztető jel kötelezően fel van festve. A mentés idején csak az első és a második vágányon haladhattak a vonatok, a történteket a vasúttársaság és a hatóság is kivizsgálja” – áll a MÁV portálunkhoz eljuttatott közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában