Lopni akartak

2023.05.26. 14:57

Lapáttal ütötték arcon a 75 éves férfit egy beregi településen

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette miatt indult eljárásban rendelte el 2023. május 26-án a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója M.E. és P.B.K. gyanúsítottak letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a beregi településen élő két fiatal tudomást szerzett arról, hogy a faluban lakó idős sértett nagyobb mennyiségű pálinkát és cigarettát tart az otthonában, így elhatározták, hogy lopni fognak tőle. 2023. május 24-én éjszaka a hátsó kerítésen keresztül másztak be a sértett ingatlanára, ahol azonban a kutya ugatni kezdett, melyre a sértett felfigyelt és kiment szétnézni az udvarra. 

A gyanúsítottak ekkor felkaptak egy lapátot, és azzal nagy erővel arcon ütötték a hetvenöt éves férfit, aki a bántalmazástól elájult. A két fiatalember ekkor bement a lakásba, azt végigkutatták és végül egy női táskával távoztak, melynek a benne lévő tárgyakkal együtt az összértéke húszezer forint volt.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában