Katasztrófavédelem

2023.06.07. 12:19

Katasztrófavédelmi horgászverseny és tűzoltó verseny is volt hétvégén

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltó Szövetség, Ajak Város Önkormányzata és a 2023-ban fennállásának centenáriumát ünneplő Ajaki Tűzoltó Egyesület Ajakon rendezte meg a Vármegyei Önkormányzati, Önkéntes és Létesítményi Tűzoltók versenyét szombaton. Ugyanazon a napon Ózdon is volt megmérettetés, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Stégmester elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt hívta újra életre.

Forrás: katasztrófavédelem / Ajak ÖTE

Utóbbi versenyre tizenhat csapat nevezett, hogy a korábbiakhoz hasonlóan jó hangulatú, fogásban gazdag rendezvényen vegyenek részt és a legjobbak vándorkupával térjenek haza. A huszonnégy órás horgászaton Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a sporttársakat és nyitotta meg a versenyt, kellemes időtöltést, jó időt, és persze sok hal kifogását kívánva a horgászoknak.

A háromfős csapatok összesen három horgászbotot használhattak, a horgászmódszert a profikra bízták a szervezők. Mint mindig, most is nagy hangsúlyt helyeztek a kifogott halak kíméletes kezelésére, azokat minél hamarabb le kellett mérni és visszaengedni a vízbe. Az idei horgászaton összesen 603,56 kilogramm halat fogtak a csapatok.

Eredmények:

I. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI, Szabolcsi Halbarátok (121,6 kg hal) 

Kovács György tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő (Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség) és Szilágyi András tűzoltó zászlós, gépjárművezető (Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok VMKI, Szolnoki Kormoránok (114,95 kg hal)

III. helyezett: Komárom-Esztergom VMKI, Pontymágnesek (113,65 kg hal)

Bővebb információk és fotók ITT érhetőek el.

Az ajaki önkéntes tűzoltók száz éves egyesülete a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetséggel és Ajak Város Önkormányzatával közösen szervezte meg a 2023-as Vármegyei Önkormányzati, Önkéntes és Létesítményi Tűzoltók versenyét és egyben nemzetközi tűzoltó találkozóra, szakkiállításra is várták az érdeklődőket június 3-án. A hivatásos tűzoltók munkáját segítőket, a megmérettetésen versengőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei katasztrófavédelmi igazgató, Varga Béla tűzoltó ezredes is köszöntötte.

Vizes, többek között kismotorfecskendő szerelési feladat és váltófutás versenyszám is volt a megmérettetésen, de volt olyan résztáv, ahol kúszócsövön csúsztak, vagy éppen palánkot ugrottak a versengők. Az ajaki rajtvonalhoz több kategóriában, összesen huszonkilenc csapat állt a hónap első szombatján.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában