Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.09.14. 11:07

Milliárdos ruhafogás

Csaknem 1,2 milliárd forint értékű hamis ruhaneműt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei raktárban.

Szon.hu

Forrás: Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala

70 tonna hamis ruhaneműt találtak a pénzügyőrök abban a szabolcsi raktárban, amit EKÁER-adatok elemzésével választottak ki ellenőrzésre. A NAV munkatársai figyelmét a szállítmányok jellege és származási helye keltette fel. A raktárban több kamionnyi Kínából származó ruhaneműt, elsősorban kabátokat halmoztak fel.

A töméntelen mennyiségű áru között népszerű világmárkák utánzatai is voltak. A jogtulajdonosok visszajelzése szerint a 48 ezer ismert védjegyekkel ellátott, zömmel téli ruházati termék mindegyike hamisítvány, amit a védjegytulajdonosok engedélye nélkül akartak forgalmazni. A pénzügyőrök az 1,2 milliárd forint értékű árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A hamis termékek a jogtulajdonosoknak okozott káron és a kifogásolható minőségen túl, ismeretlen származásuk miatt az egészségre is veszélyesek lehetnek - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság osztályvezető sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában