Emberölés bűntettének kísérlete

2023.09.13. 12:13

Összeszurkálta édesanyja élettársát - letartóztatta a férfit a bíróság

Szon.hu

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. szeptember 13-án elrendelte Sz.Z. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra - tájékoztatott dr. Resán Dalma a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint Sz.Z. 2023. szeptember 10-én ittas állapotban megjelent édesanyja Szabolcs megyei házánál, ahol az asszony élettársával italozni kezdett.

Ennek során a két férfi között vita alakult ki, ami miatt Sz. Z. hazament, magához vett egy konyhakést, majd visszament édesanyja házába. Édesanyja élettársa ekkor az ágyon hanyatt fekve pihent, mely során a gyanúsított a mellkasát, nyakát és combját is megszúrta a nála lévő késsel, valamint az orrát megvágta. Az asszony mikor észlelte a történteket, értesítette a mentőket.

Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elmenekült.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, több büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban és fenti cselekménye alapján egy kiemelten súlyos - akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az ügyészség. Erre tekintettel fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, vagy elrejtőzne, ezért elrendelte a letartóztatását.

A végzés végleges, mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában