Főügyészség

2023.10.04. 08:32

20 centis késsel szúrta le ittas férjét a nyírségi nő

Életveszélyesen megsebesítette egy késsel az ittas férjét egy nő, aki nem bírta elviselni azt, hogy a férje folyamatosan sértegeti őt és az elhunyt édesanyját.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a házaspár az egyik nyírségi településen élt, a férj évek óta italozó életmódot folytatott, amiből rendszeresek voltak a viták, kiabálások a házaspár között, ezeket elsősorban a férfi kezdeményezte.
2023. február 15-én ebéd után a férfi ismét sértegette a feleségét és annak elhunyt édesanyját. Köztük majdnem kialakult egy dulakodás is, azonban a legidősebb gyermekük közéjük állt, ellökte az ittas apját. Erre a férfi már nem csak a feleségét, hanem a fiát is szidalmazta, mire a nő dühében a mosogató mellől felkapott egy közel 20 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal a férjét hátba szúrta. A szúrás életveszélyes volt, ugyanakkor a kiérkező mentők megfelelő időben ellátták a sérültet.
A nyomozás során a nő beismerő vallomást tett, tettét férje kötözködő magatartásával, italozó életmódjával, illetve a folyamatos sértegetésekkel magyarázta.
A vármegyei főügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság egy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélje a nőt, melynek végrehajtását három évre függessze fel abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.
Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni - tájékoztatta portálunkat Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában