Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.03. 09:44

Arcon ütötte a rendőrt

A korábbi intézkedés miatt támadt a rendőrre egy nyírségi férfi

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A nyomozó ügyészség soron kívül lefolytatta a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt elrendelt nyomozást. Az ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki korábbi intézkedései miatt támadt egy rendőrre. 
2023. szeptember 9-én egy nyírségi településen tartott falunapi rendezvényen egy ittas férfi kötözködött a korábban vele szemben többször intézkedő rendőrrel, és a társaságában lévő menyasszonyával. A férfi sértegette a rendőrt, kifogásolta a korábbi intézkedéseit, amire az őrmester hátat fordított és távozni akart. Az elkövető azonban indulatos lett, megragadta a hivatalos személy vállát, visszafordította, és ököllel arcon ütötte.
A sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a rendőrre támadó férfit gyanúsítottként hallgatta ki, majd sikeresen indítványozta letartóztatása elrendelését.  A nyomozó ügyészség soron kívül lefolytatta a nyomozást és három héten belül vádat emelt a férfi ellen.
A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerés esetén a – személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – vádlottat halmazati büntetésül ítélje 5 év börtönbüntetésre, valamint mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra és rendelje el a korábban kiszabott 1 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett 1 év börtön fokozatú szabadságvesztés végrehajtását. - olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.
Az ügyben korábban kiadott sajtóközlemény itt érhető el: https://ugyeszseg.hu/korabbi-intezkedesei-miatt-tamadt-a-rendorre-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában