Nyírpazony

2023.10.13. 11:02

Fiatalok rongáltak Nyírpazonyban (fotók)

Szon.hu

Fotó: Ügyészség

Fiatalok rongálták meg a nyírpazonyi könyvtár felújított épületét 2022 őszén, de az okozott kárt csak egyikőjük térítette meg, ezért az ügyészség - rongálás miatt - vádat emelt a megállapodást be nem tartó fiatallal szemben - tudatta szerkesztőségünkkel Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A húszas évei elején járó fiú 2022. október 31-én este három ismerősével a nyírpazonyi könyvtár udvarán italozott.

Az egyik 15 éves fiatal telefonon összeveszett a barátnőjével, ezért ideges lett, kiabált és rugdosni kezdte a könyvtár épületének bejárati ajtaját, falát, az ablakpárkányokat, illetve az ereszcsatornát, melyek ettől megrongálódtak. Az egyik barátja megpróbálta őt megfékezni, de ez nem sikerült neki, így a fiatalkorú az udvaron lévő filagória fa rácsozatát is szétrúgta.

Ekkor a fiatal felnőtt férfi is bekapcsolódott a rongálásba, és a könyvtár faláról közösen letéptek két fémtáblát, majd a felnőtt férfi a kazánház ajtajába feliratot égetett egy öngyújtóval.

Mivel mindketten elismerték a felelősségüket, az ügyészség közvetítői eljárást rendelt el, azonban a közvetítő előtt kötött megállapodás alapján csak a fiatalkorú térítette meg a fél millió forintos rongálási kár rá eső részét, ezért vele szemben az ügyészség az eljárást megszüntette, a felnőtt társával szemben pedig vádat emelt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában