Nyíregyháza

2023.11.21. 14:00

Hasba szúrta a biztonsági őrt

Száraz Anita

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Két, egymással rokonságban álló testvérpár tagjai találkoztak kedden a Nyíregyházi Törvényszéken, ám a négy férfi aligha így képzelte el a viszontlátást: vádlottként jelentek meg dr. Bartha Andrea tanácsa előtt. Az I. rendű vádlott, R. L. a tiszalöki, míg öccse, a II. rendű vádlott, R. G. a kiskunhalasi bv-ből, távmeghallgatással vettek részt az előkészítő ülésen, míg R. G. I. és R. Zs. A. a tárgyalóteremben ülve hallgatták az ügyész, dr. Fekésházyné dr. Balogh Emese mértékes indítványait. 

Életveszélyesen megsérült

A vádirat szerint tavaly augusztus 7-én mind a négyen a gergelyiugornyai Tisza-parton szórakoztak egy fesztiválon. Éjfél körül szóváltásba keveredtek egyikőjük korábbi haragosával, majd ütötték, rugdosták, és egy kést elővéve azzal fenyegették, hogy megölik. A férfi elszaladt a helyszínről, a barátainak elmesélte, hogy mi történt, majd hárman visszamentek a szórakozóhelyre. Számonkérték a vádlottakon a verést, akik erre késsel fenyegették meg őket. A konfliktust észlelték a biztonsági őrök is, akik értesítették a vezetőjüket, J. G.-t. Felszólították a vitatkozó feleket a szórakozóhely elhagyására, megpróbálták őket a kerítésen kívülre tolni. A rendezvényről kiszorított vádlottak azt kiabálták J. G.-nek, hogy megszurkálják. A férfi közelebb lépett a férfiakhoz, mire az I. rendű vádlott egy késsel hasba szúrta, s ezzel életveszélyes sérüléseket okozott. A késelés után a támadó autóval próbált elmenekülni a helyszínről, de a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Bevetési Osztályának munkatársai húsz percen belül elfogták. 

Nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról

Az ügyész indítványa szerint R. L.-t 6 évre, R. G.-t 2 évre, R. Zs. A-t 2,6 évre kellene börtönbe zárni, R. G. I.-re pedig 1,6 éves szabadságvesztés kiszabását kérte három év próbaidőre felfüggesztve – mindezt csak akkor, ha beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.
Ám ez nem történt meg: három vádlott nem ismerte el a bűnösségét, R. L. pedig csak részben. Mindez azt jelenti, hogy az ügy részleteit tárgyaláson tárják majd fel – az első napra, február 20-ára a vádlottak mellett a sértetteket is beidézte dr. Bartha Andrea. A más ügyben, emberkereskedelem miatt letartóztatásban lévő I. és II. rendű vádlottak meghatalmazott védője, dr. Fazekas Sándor azt kérte, hogy tanúként hallgassák meg az ügyfelei édesanyját, aki a tudomása szerint J. G.-nek 1 millió forintot adott át. Az ügyvéd elmondta: a férfi megkereste a családot, és a gyógykezelésére, illetve az őt ért károk ellentételezésére pénzt kért, az asszony pedig fizetett neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában