Rendőrség

2023.11.15. 11:48

Szabolcsi bankszámlára érkezett a 3 millió forint

Újabb pénzmosó a Mátrix Projekt hálójában

Szon.hu

Forrás: Police.hu

Az elkövető közel 3 millió forint bűnös pénzt vett fel egy bankban, majd pár tízezer forintért átadta megbízóinak. A rendőrök továbbra is óva intenek mindenkit az ilyen pénzkereseti lehetőségtől. A csalók 2023. május 8-án délelőtt hívták a sértettet, és banki ügyintézőnek adták ki magukat. Arról tájékoztatták áldozatukat, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, ezért elkérték a részére SMS-ben érkező megerősítő kódot. Aztán 3 millió forinttal károsították meg a debreceni nőt, a pénzt pedig azonnal egy korábban beszervezett, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakos számlájára utalták. A 30 éves férfinak az volt a feladata, hogy felvegye a pénzt egy bankban, majd átadja megbízóinak, akik ezt 30 ezer forinttal honorálták. - olvasható a police.hu oldalán.

A debreceni nyomozók november 6-án reggel elfogták a férfit, majd pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Megbízói azonosítása jelenleg is folyik.

A Mátrix Projekt jegyében a rendőrség bűnmegelőzési és -felderítési munkát végez. Fontos felhívni a figyelmet arra is, hogy mindig érdemes gyanakodni, ha valaki könnyű pénzkereseti lehetőséget kínál. Pénzmosóként közreműködni egy ilyen bűncselekményben törvénybe ütköző és büntetendő, függetlenül attól, hogy van-e tudomásunk az összeg eredetéről.

További hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában