Tiszadob

2023.11.17. 12:05

Szerelmet ígérve csalt ki pénzt egy nőtől egy tiszadobi férfi

A férfi az interneten megismert idős asszonnyal elhitette, hogy szereti, és vele akar élni, majd egy leendő közös lakás ürügyén egy hónap alatt 664 ezer forintot csalt ki tőle.

Szon.hu

Forrás: origo.hu

A tiszadobi férfi 2021 áprilisában egy közösségi oldalon megismerkedett egy idős kecskeméti nővel. Személyesen nem találkoztak, csak telefonon beszéltek egymással. Ennek során a férfi
Elhitette az asszonnyal, hogy vele képzeli el a jövőt, és folyamatosan beszámolt a nőnek egy valójában nem létező lakás vásárlásának részleteiről.
Májusban előbb ügyvédi költségre 50 ezer, két nap múlva közjegyzői díjra 40 ezer forintot kért kölcsön a nőtől azzal, hogy hamarosan visszafizeti neki. Egy hét múlva a további 530 ezer forintot kért a lakás maradék vételárának kifizetésére, hozzátette, hogy már csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy beköltözhessenek.
A nőnek nem volt pénze, ezért hitelt vett fel, majd átutalta a férfi bankszámlájára. 
A férfi ezután még újabb 44 ezer forintot kért, amit a nő meg is adott neki.
Az asszonynak ezzel összesen 664 ezer forint kár érte, aminek egy része megtérült, mert a férfi  közvetítői eljárás keretében 380 ezer forintot visszafizetett.
Az ügyészség a férfival szemben csalás miatt vádat emelt. A kecskeméti bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit és 180 óra közmunkára ítélte, emellett kötelezte a férfit a fennmaradt kár megtérítésére is. - olvasható az origó.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában