Főügyészség

2023.12.18. 09:46

Ezúttal nem a szex miatt érkezett a nő

Életfogytiglani fegyházbüntetést indítványoz a fellebbviteli főügyészség.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta azzal a nővel szemben, aki fiatal társa segítségével benyugtatózta, majd kádba fojtotta idős férfi ismerősét.

Az ítélet szerint a vádlott rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott az idős férfi részére, akinek a lakásához saját kulcsa is volt. 2022 februárjában a nő megtudta, hogy a férfi nagyobb összegű pénzhez jutott, ezért unokaöccsével elhatározták, hogy azt megszerzik. Tervüknek megfelelően még aznap, az esti órákban megjelentek a férfi lakásánál, aki ekkor már erősen ittas állapotban volt. A nő kihasználva a férfi állapotát és figyelmetlenségét, a borral teli poharába 7 db porrá zúzott nyugtatót kevert és megitatta vele. Amikor a sértett az alkohol és a gyógyszer hatására bódult állapotba került, az elkövetők kutatni kezdtek a pénz után. Időközben azonban a férfi magához tért és kiabálva felelősségre vonta őket. A vádlottak ekkor a védekezésre képtelen férfit a fürdőszobába vonszolták, majd a fürdőkádban lévő vízbe fojtották.

A Nyíregyházi Törvényszék nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a vádlottakat 20-20 év fegyházbüntetésre és 10-10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlottak és védőik elsősorban eltérő minősítés, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a női vádlottal szemben indítványozta a jelentős súlyosítást, azt, hogy az ítélőtábla büntetését életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtassa. Társa vonatkozásában az ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel álláspontja szerint a 20 éves férfi egyedül nem követte volna el a bűncselekményt, azonban a sértett kádba fojtásában meghatározó szerepe volt, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt - tájékoztatta portálunkat a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában