Baleset

2024.01.19. 07:22

Buszbaleset Kisvárdánál - Egy gyermek súlyosan megsérült (fotók)

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Szon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, árokba csúszott és az oldalára borult egy autóbusz a 4-es főúton Kisvárdánál csütörtök este.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte, a helyszínre több mentőegységet is riasztottak, egy gyermeket súlyos, kilenc gyermeket könnyebb, egy felnőttet pedig szintén könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Forrás: haromhatar.hu

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a járművön 57-en utaztak, a kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és segítettek az utasoknak elhagyni a buszt.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a balesetet szenvedett autóbusz ukrán rendszámú, utasai is ukrán állampolgárságúak - olvasható a haromhatar.hu oldalon.

----------------------------

Tizenegy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították a mentők. A balesetben nem sérültek közül öt ember kísérőként ment a kórházba, harminckilenc embert pedig egy kisvárdai oktatási intézménybe szállítottak, ellátásukról az önkormányzat gondoskodott. A két gépjárművezető maradt a helyszínen. A mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár volt az érintett szakaszon. A rendőrség a főút forgalmát mellékutakra terelte. A kora hajnali órában az utasokért mentesítő busz érkezett és továbbszállította őket horvátországi céljuk felé - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában