Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.23. 12:47

Leleplezett vesztegetés

Elfogadta a főorvos az orvoslátogató plusz bevételt érő ajánlatát.

Szon.hu

Forrás: Police.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa, valamint üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett miatt egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen.

A nyomozás adatai alapján az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt elfogadta a 42 éves orvoslátogató által jogtalan előnyként felkínált pénzbeli juttatást egy bizonyos gyógyszer felírásáért cserébe. A főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott. Ez az orvosnak több millió forint bevételt eredményezett. Az orvos és az orvoslátogató együttműködtek az ellentételezés banki műveleteinek lebonyolításában, a szükséges dokumentáció elkészítésében, továbbításában. 

Forrás:  Police.hu

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót 2024. január 15-én a rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás folytatódik így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog. - olvasható a police.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában