Hinnye!

2024.02.23. 11:22

Apa átengedte a kormányt: 11 éves kislánya vezette az autót, a 9 éves kisfiú pedig a motort

Átengedte kiskorú gyermekeinek a vezetést, ezért az apával szemben kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirat szerint a szülők elváltak, és megállapodásuk szerint 2023 februárja és áprilisa között – míg az édesanya külföldön tartózkodott - a három kiskorú gyermek az édesapánál élt. Ebben az időszakban a vádlott több alkalommal átengedte motorkerékpárjának vezetését a 9 éves fiának, a személygépkocsija vezetését pedig a 11 éves lányának úgy, hogy először az ölében ülve vezetett a gyermek, majd önállóan irányította a járművet.
Egyik alkalommal a kislány Tiszaeszlár külterületén, a közúton vezetett, az apa mellette a jobb első ülésen ült, míg a kisfiú a hátsó ülésről kamerázott. Szerencsére egyik esetből sem lett baleset.
Azzal, hogy a férfi gépjárművek vezetését átengedte a gyermekeinek, a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte, súlyosan veszélyeztette gyermekei testi épségét, ezért az ügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza - írta Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában