Tűzesetek

2024.02.16. 07:24

Lángolt a fű Ópályiban, korom izzott Nyíregyházán

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Háromszáz négyzetméteren égett tegnap a száraz fű és avar Aranyosapátiban, a Honvéd utca végén lévő szabad területen. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy gyorssugárral oltották el a tüzet - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kétszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű és kommunális hulladék Ópályiban, egy Újreménység utcai lakóház kertjének végében. Az aranyosapáti Dózsa György utcában száz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A helyszíneken a mátészalkai hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A kémény túlmelegedése miatt két négyzetméteren izzott, füstölt a födémgerenda és padlásdeszka egy rakamazi, Ady Endre úti családi ház padlásterében. A kétszintes ingatlannál a helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az egységek a kémény mellett négy négyzetméteren megbontották a födémszerkezetet, az izzást egy gyorssugárral megszüntették, majd átvizsgálták az ingatlant. Személyi sérülés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Lerakódott korom izzott Ófehértón, egy Arany János utcai, és Nyíregyházán, egy Szerén utcai ház kéményében. A baktalórántházi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolították el kéziszerszámokkal a parázsló részeket a kéményekből. Személyi sérülés egyik helyen sem történt. Az ófehértói ingatlan más módon nem fűthető, így az ott élő egy ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak. Az esetekről értesítették a kéményseprőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában