Tragédia

2024.02.20. 17:22

Végső nyugalomra helyezték a kivégzett nyíregyházi nőt

A szörnyű gyilkosság a nyíregyházi Guszev-lakótelepen történt.

Szon.hu

Fotó: Pusztai Sándor

Mint arról beszámoltunk, a szörnyű gyilkosság január 21-én történt a nyíregyházi Guszev-lakótelepen. Aznap reggel egy rémült, 11 éves kisfiú értesítette a zsarukat, hogy nevelőanyjuk már jó ideje mozdulatlan. Amikor a segítség a helyszínre érkezett, kiderült, hogy az asszony, H. Judit már jó ideje halott volt: meggyilkolták - írta a Ripost.

Később kiderült, hogy a feltételezett tettes nem más, mint Judit élettársa, M. Zoltán, akivel együtt nevelték a lakásban a férfi öt unokáját. A gyanú szerint, Zoltán a tragikus napon, halálra verte az asszonyt, majd öt unokáját halott élettársával bezárta, ő maga pedig elmenekült. A zsaruk azonnal hajtóvadászatot indítottak élettársa után, akit meg is találtak, de a kihallgatás után nem küldték a rácsok mögé, hanem a helyiek és az ismerősök legnagyobb döbbenetére elengedték, így szabadlábon védekezhetett.

Sokan helytelenítették, hogy Zoltánt elengedték, a legtöbben közülük ugyanis féltek az agresszív férfitől. Mások azt nehezményezték, hogy egy ilyen tett után szabadon engedték, főleg, hogy a gyilkosság után meg is szökött. Zoltán az elmúlt napokban mégis a rácsok mögött kötött ki: először nem találta a rendőrség, később pedig egy pszichiátriára távozott, innen vették végül őrizetbe. 

A férfit ezután letartóztatták.

Végre oda került, ahova való. Nem lehet az ilyet szabadon hagyni, hogy emberek között járjon

– mondta Judit egyik ismerőse a Borsnak. A Ripostnak a helyiek elmondták, hogy Juditot azóta örök nyugalomra helyezték, csak azt sajnálják, hogy Zoltán akkor még szabadlábon volt.

Sajnáljuk, hogy akkor, amikor Juditot eltemették, az az ember még kint volt. Akkor azt kívántam, bárcsak lecsuknák azt a férfit. Most végre sikerül, teljesül a kívánságom. Talán Judit így békében nyugodhat

– mondta az ismerős. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában