Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.03.04. 14:16

Letereli a kamionokat a rendőrség a 4-es számú főútról

A záhonyi határátkelőhelyen megnövekedett tranzitforgalom miatt vált szükségessé a terelés bevezetése.

Szon.hu

Forrás: Fotó: police.hu

Az elmúlt hetekben a lengyel gazdák több lengyel-szlovák határátkelőhelyet blokkoltak, amely miatt hazánkban is megnőtt a tranzitforgalom. Az Ukrajna felé tartó kamionosok Magyarországon keresztül próbálnak meg eljutni úticéljukig, ezért a kilépő tranzitforgalom az elmúlt napokban a határátkelőhelyen rendkívüli mértékben megnövekedett.

A várakozási idő jelentősen megnőtt, jelenleg a 4-es főúton az Ukrajna felé tartó kamionok kilométeres sorokban várakoznak. A záhonyi átkelőhely alapesetben is jelentős forgalmat bonyolít és folyamatosan túlterhelt.
A rendőrség teljes kapacitással működteti a határátkelőhelyet, de a várakozási idő ennek ellenére is több mint 70 óra.

A kialakult probléma miatt kiemelt figyelmet fordítunk az út szélén várakozó kamionokra, amelyek az érintett útszakasz járhatóságát nehezítik, valamint a járművekből gyakorta ki-be szálló sofőrök is balesetveszélyes helyzetet idézhetnek elő. Ez jelentősen megnehezíti a környéken élők mindennapjait, ezért a rendőrség köszöni a türelmüket és megértésüket.

A rendőrség a helyzet megoldása érdekében folyamatosan együttműködik a szlovák hatóságokkal, mivel az Ukrajnába tartó kamionok egy része jelenleg is Szlovákiában várakozik.

Azért, hogy a közlekedés biztonságára is veszélyt jelentő állapot mérséklődjön, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a főúton várakozó teherautókat a 4-es számú főút 316-os kilométerszelvényében Kisvárdánál az átmenetileg egyirányúsított 4145-ös útra terelik. A kamionok a főútra szakaszosan, rendőri felvezetéssel Tiszabezdéden keresztül térnek vissza.

A rendőrség kéri a tehergépjárművek vezetőit, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek! Legyenek türelmesek és készüljenek fel a hosszabb várakozási időre!

 

-olvasható a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában