Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.12. 10:58

Álcázott autóval lopott üzemanyagot

Járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a gépkocsit álcázva még üzemanyagot is lopott az elkövető.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Unsplash

A közlekedési bűncselekmények miatt korábban már büntetett fiatal férfi, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is állt, úgy döntött, hogy ismerősének gépjárművével egy benzinkútra megy azért, hogy onnan üzemanyagot lopjon.

A férfi az autóval a főúton közlekedve Rohodról Vajára ment, de mielőtt a benzinkútra behajtott volna, a hátsó rendszámtáblát eltakarta egy szövetdarabbal azért, hogy a benzinkút kameráin ne legyen a jármű azonosítható. Ezt követően közel 40.000.- Ft-ért üzemanyagot tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott.
Cselekményével bűncselekményeket és szabálysértést egyaránt elkövetett, hiszen jogosítvány nélkül vezetett, a hatósági jelzést eltakarta és még lopott is, így több eljárás indult ellene. 

 Előéletére tekintettel az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vele szemben, ami mellett jelentős összegű szabálysértési bírságra is számíthat

-tájékoztatta portálunkat Magyarország Ügyészségének sajtószóvívője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában