Nyíregyháza

2024.04.22. 08:51

Kilyukasztotta a gázcsövet a volt szerelme házában

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi betört volt párja házába és kilyukasztotta a gázcsövet azért, hogy a nő életére törjön.

Szon.hu

Forrás: KM-archív

A büntetett előéletű vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 9 év börtönbüntetésre, és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett között 2021 nyarán szerelmi kapcsolat alakult ki, amely a férfi italozása miatt év végére megromlott, azonban 2022 márciusában ismét felvették egymással a kapcsolatot. Március 7. napján, mialatt a nő a munkahelyén tartózkodott, a vádlott felfeszítette a háza egyik ablakát, oda bement, majd a tűzhelyhez csatlakozó flexibilis gázcsövet több helyen kilyukasztotta azért, hogy a kiáramló gázzal megölje a sértettet. Amikor a nő hazaért, a házba lépve észlelte az erős gázszagot, felfedezte a megrongált gázcsövet, ezért a gázt elzárta, a lakást pedig kiszellőztette. A férfi a gázcső megrongálását a nő kutyáira fogta. Másnap reggel – miután a nő ismét dolgozni indult – a vádlott az ablakon keresztül visszament a sértett lakásába és az előző napon elzárt gázcsapot ismét kinyitotta, a nő kölyökkutyáit pedig magával vitte. A délelőtt folyamán a sértett az egyik munkatársával hazament, hogy a sérült gázcsövet kicseréljék, azonban a házba lépve ismét észlelte a gázszagot. A gázcsapot elzárta és értesítette a rendőrséget.

Ha a gáz berobbant volna, közvetlenül veszélyeztette volna a lakóházban élő nő életét.

Az ítélet ellen az elkövető és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A vádlott szándéka a flexibilis gázcső több helyen való kilyukasztásával és a gázcsap megnyitásával mindkét napon a nő életének kioltására irányult. Amennyiben a gázcsap nem kerül elzárásra, az elektromos berendezések, illetve a villanykapcsolók bármelyikének felkapcsolásával gázrobbanás következhetett volna be. Ennek elmaradása csupán a véletlenen múlott, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

- Debreceni Fellebbviteli Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában