Helyi közélet

2008.09.22. 17:41

Városvita Fehérgyarmat: Szobor a középpontban

<p>Fehérgyarmat - Körforgalmi csomópont – a helyi lakosság igényének megfelelően szoborral és parkkal, vagy anélkül – a fehérgyarmati városközpontban.</p>

A fehérgyarmati körforgalmat jó ötletnek tartom, de a közepébe nem hiányzik semmi – írta Városvita-levelezőnk, majd így folytatta e-mailjét: – A körforgalom önmagában is szép látvány, és különben is annak funkciója van, amit betölt szobor nélkül is. Azt mondta a polgármesteri hivatal illetékese, hogy azért nem rendőrlámpát tettek oda, mert a körforgalom szebb látvány. Akkor most mégsem jó? Az mondjuk tiszteletreméltó, hogy nem az önkormányzat kasszájából akarnak oda szobrot állítani, de én akkor sem támogatom.

A Városvita fórum másik tagja nem osztja ezt a véleményt.

– Alig várom, hogy felállítsák a szobrot a körforgalomban, már ha amellett dönt a képviselő-testület. Egyre szebb a városunk központi része, egy művészi alkotás feltenné a koronát erre a szépségre. Nem mindegy, milyen körülmények között éljük a mindennapjainkat, és hogy gyermekeink lokálpatrióták lesznek avagy elmenekülnek tőlünk. Ehhez nagyban hozzájárul az épített környezetünk is – vélekedik olvasónk.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában